Om oss

Vi er et atferdsbyrå som kombinerer solid markedsforståelse
med reell forskningskompetanse.

Lær mer

Om oss

Vi jobber som rådgivere for våre kunder i både store og små prosjekter, og har en kunnskapsbasert og praktisk tilnæring til problemstillingene vi jobber med.

Målet med vårt arbeid og anvendelsen av atferdspsykologi, er å identifisere hvilke tiltak som gir positiv effekt for virksomheter, skape mer lønnsomme produkter, og treffsikre tjenester. For individer, selskaper og samfunn.

Partner/ Atferdsstrateg

Celine Eng

Celine har lang og bred erfaring fra design- og teknologibransjen med roller innen produktledelse, strategi- og forretningsutvikling, ledelse og operasjonell drift av byrå. Hun har tidligere jobbet som konstituert COO og teamleder i Netlife og startet sin karriere som prosjektleder i HR tjenesteleverandøren Bluegarden. Celine har et ekstra godt øye for system og hvordan drive effektive prosjekter, noe vi og kundene til nudgelab nyter godt av.

celine@thenudgelab.no464-18-575
Partner/Atferdspsykolog

Irmelin Bergh

Irmelin har doktorgrad i psykologi og har jobbet med atferdsendring i en årrekke både som forsker og senere som strategisk rådgiver i Netlife Design. Hun tok deler av doktorgraden i USA (UC Berkeley og Stanford) hvor hun fikk et unikt innblikk i hvordan de store selskapene i Silicon Valley benyttet atferdspsykologi og nudging.

irmelin@thenudgelab.no911-89-318
Partner/Atferdsstrateg

Martine Carlson

Martine har bakgrunn som produktutvikler, og strategisk rådgiver i Amedia, Schjærven, Netlife Design og Hyper. Hun har solid erfaring og helhetsforståelse, fra hvordan å utvikle, posisjonere, og markedsføre et produkt eller tjeneste i markedet.

martine@thenudgelab.no932-80-814
Atferdsstrateg/designer/psykolog?

Ditt navn her?

Vi er alltid på jakt etter deg som ønsker å jobbe med atferdsinnsikt og nudging i praksis. Enten du kommer fra psykologifaget, kan tekst, design, eller forretningsutvikling, eller noe helt annet du tenker passer inn hos oss. Det viktigste er at du er nysgjerrig, og ønsker å lære og jobbe som en nudgelabber. Send oss et hei, så lover vi å spandere første kaffen.

Atferdsworkshop

Workshopen passer for deg som ønsker å lære hvordan du kan benytte atferdskartlegging som et verdiøkende verktøy i egen arbeidshverdag. Vi har gjennomført denne workshopen for over 100 deltakere fra ulike bedrifter og organisasjoner.

Atferdsworkshop

I denne workshopen får du en innføring i atferdskartlegging som metode. Vi kombinerer atferdspsykologisk teori med eksempler og konkrete caser fra egen praksis. Målet med dagen er at du mestrer måten å jobbe og tenke på, og at atferdskartlegging blir et nyttig verktøy du kan benytte i egen arbeidshverdag.

Helt konkret vil du lære hvordan man diagnostiserer atferdsproblemer, identifiserer ønsket atferd, og kartlegger potensielle barrierer og motivasjon for den ønskede atferd.

Videre får du innblikk i hvordan man identifiserer ulike bias som påvirker menneskers beslutninger, og hvordan du kan bruke denne kunnskapen til å skape atferdsendring. Resultatet er et atferdskart som gir en oversikt over hva som potensielt forhindrer ønsket atferd, og fungerer som et verktøy for hvordan du kan endre atferden.

Ønsker du å delta på vår kommende atferdsworkshop eller booke oss til et eget opplegg for din bedrift, ta kontakt med oss.

Tilbakemeldinger
”En inspirerende og «eyeopening» workshop” - Tv2


”De har en strålende ekspertise, og var flinke til å gi oss en forståelig og engasjerende introduksjon til et fag de kan åpenbart veldig mye om!” - BEKK


”Nudgelab hjalp oss å sette atferdsteori i system i vårt daglige arbeid” - DnB


“Veldig lærerikt og to the point” - Utdanning.no


“Relevant, proft, fin krysning mellom teori og praksis. Ingenting å utsette” - MFO kursdeltaker

I tillegg holder vi en rekke foredrag for bedrifter, på konferanser og seminarer. Her ser du et utvalg.

Nudging i praksis
Hvordan jobbe målstyrt
Atferdsendring i organisasjoner
Realisering av strategi
Organsisasjonendring
Kontakt oss for booking

Bli med på neste atferdsworkshop:

Kontakt oss for booking
Dato
Ny dato kommer
Du trenger
Egen laptop
Sted
TBA
Plasser ledig
10
Pris
3699 per deltaker
Servering
Lunsj, kaffe og snacks

Etikk

Atferdspsykologi og nudging både kan og blir misbrukt. Dette kalles manipulativt design (dark patterns). Til tross for at vi jobber kommersielt påtar vi oss ikke oppdrag som går på akkord med hensynet til enkeltindividets behov og deres beste interesse. 

Vi jobber derfor alltid med utgangspunkt i tre etiske prinsipper som danner fundamentet for vårt moralske kompass. Det innebærer at alt vi lager skal være: 

1. Transparent
2. Enkelt å velge noe annet
3. Intensjonen skal være god 
(Sunstein & Thaler, Nudge, 2008).

Rådgivere

For nudgelab er det viktig at det vi gjør er forskningsbasert.
Våre rådgivere bidrar til å sikre at det vi leverer har kvaliteten vi ønsker,
og kundene våre forventer.

Høyskolelektor i psykologi, Kristiania

Fredrik Svartdal Færevaag

Fredrik er fagansvarlig for bedømmings- og beslutningspsykologi ved Kristiania. Han har flere års erfaring innen forskning, der han blant annet har studert bruken av pupillometri i studien av visuell persepsjon, og hva som kjennetegner utsettelsesatferd (prokrastinering). Fredrik har mange års erfaring med fagformidling, i form av podcaster, tv, og populærvitenskapelige tekster, samt flere års undervisningserfaring i, blant annet, bedømmings- og beslutningspsykologi, kognitiv psykologi, og arbeids- og organisasjonspsykologi.

Førsteamanuensis, BI

Erik Løhre

Erik forsker innenfor bedømmings- og beslutningspsykologi og har blant annet gjort eksperimentelle studier på hva som kan påvirke softwareutvikleres estimater av arbeidstid, og hvordan ulike måter å kommunisere usikkerhet på kan påvirke folks oppfatning av klimaforskning og klimaforskere. Erik har flere års erfaring med undervisning innen kognitiv psykologi, sosialpsykologi og statistisk og eksperimentell metode, og har jobbet både ved Simula Research Laboratory, Universitetet i Oslo, Høgskolen i Innlandet og BI.

Phd psykologi, UiO

Anine Riege

Anine er postdoktor ved Psykologisk institutt, Universitetet i Oslo. Forskningsinteressen hennes retter seg mot eksperimentelle studier og intervensjoner relatert til helse, utdanning, klima og miljø. Anine har tidligere jobbet i Behavioral Science Lab ved Kingston Business School i London. Hun er nå ansvarlig for og underviser i beslutning- og bedømmingspsykologi på UiO. Hun samarbeider med flere atferdsøkonomer fra Frischsenteret og Økonomisk institutt ved UiO på flere ulike forskningsprosjekter.

Professor psykologi, UiO

Ingela Lundin Kvalem

Ingela er professor ved Psykologisk institutt, Universitetet i Oslo. Forskningsinteressen hennes er primært innen to hovedområder: 1. psykologiske faktorer knyttet til menneskers atferdsendring og 2. hva som har betydning for vårt utseende og kroppsbilde. Ingela har lang erfaring med undervisning og veiledning innen sosialpsykologi og helsepsykologi, samt praktisk opplæring i utvikling og evaluering av forebyggende tiltak (intervention mapping).

Samarbeidspartnere

Netlife
Beta Mobility
Behalf
Travers
Loop
Try
Kobla
Uniconsult
NoA Consulting
Trigger

Kunder

SATS
Bufetat
Hystar
SpareBank 1 Østlandet
Vy
Gjensidige Forsikring
Vefas Avfallsselskap
No Isolation
DnB
TV2
Redd Barna
Utdanning.no
Havet Begynner Her
Handelens Miljøfond
Coop Svalbard
Universitetsbibliotekene
Bane NOR
Rådgivende Ingeniørers Forening
Statens vegvesen
Omilon
COWI AS
Sirkel Glass
Norsk Metallgjenvinning AS
Støperiet barnehage, bydel Grûnerløkka

Podcaster

Professoren og praktikern fra Kampanje

Dulting, påvirkning og vaner

Psykologipodcasten Synapsen
fra Kristiania
Nudging og markedsføring

Life Hacks fra Forbrukerrådet
Manipulerende design

Ettersnakk fra Netlife
Å endre folks atferd

Reimagine - med Babak Behrad
Kan vi bruke nudging til å leve mer bærekraftige liv?